De Aggemarvanhuisaf Band: oogverblindend en oorverdovend plezier gegarandeerd!

Is het een dweilkapel? Is het een carnavalsclub? Is het een rockband? NEE!!
Het is De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel.

Wij zijn moeilijk in een hokje te plaatsen en dat hoeft ook helemaal niet. Wij passen ons gewoon aan de wensen van het publiek aan. Of het nu gaat om een dweilorkestendag, een bruiloft of een braderie, wij zorgen altijd voor een feestje.

Wat wij altijd terug horen van anderen is dat wij zoveel plezier uitstralen. Dat komt doordat we een grote vriendenclub zijn en omdat we tijdens het muziek maken ook vaak direct een warm respons krijgen van het publiek. Het meezingen, klappen en lachen is de beste feedback die je kunt krijgen. En daar ga je echt wel van glunderen.

Ons repertoire varieert van Nederlandstalig tot Zuid-Amerikaans en van top 40 tot Rock ’n Roll. Een paar keer per jaar voegen een aantal topzangers zich bij onze band en toveren wij onszelf om tot echte bigband. Tijdens ons jaarlijks terugkerende oudjaarsbal of nieuwjaarbal gaan we dan compleet uit ons dak op spetterende muziek.

Historie
Het orkest is in 1962 ontstaan als blaaskapel Die Zwetschgenbub’n, die een jaar later werd gebombardeerd tot hofkapel van de eerste Boxtelse carnavalsprins. Ruim veertig jaar was het repertoire enerzijds gebaseerd op midden-Europese blaasmuziek van wereldberoemde orkesten als de Original Egerländer Musikanten en Moravanka. Anderzijds speelde de kapel ook een gevarieerd amusementsrepertoire. In 2001 eindigde de rol van hofkapel en doopten de muzikanten hun orkest om tot De Aggemarvanhuisaf Band. Langzaam veranderden zowel de bezetting als de uitstraling van de club. Sinds 2006 ging de gemiddelde leeftijd drastisch omlaag en werd de traditionele ‘midden-Europese’- kleding definitief vervangen door de oogverblindende groene kleur. Sinds 2011 spelen er ook gitaristen mee en verdween het woord ‘kapel’ definitief uit de omschrijving.

De Aggemarvanhuisaf Band is onderdeel van Boxtel’s Harmonie